August 29, 2008

Ajalugu: Saksa okupatsioon- kokkuvõte

a muideks, sinna suvesõja lõppu see ka, et aktiivselt lõid kaasa metsavennad, kelle vastasteks kujunesid NKVD ja Punaarmee väeosad ning hävituspataljonid. Ja suvesõja jooskul mõrvati 2000 tsiviilisikut, keda kahtlustati sidemetes metsavendadega või niisama ebalojaalsuse nõukogude korra suhtes

Saksa okupatsioon: algul tundsid eestlased kergendust, et punaväed jalga lasid, aga soosiv hoiak nende suhtes hakkas kaduma, kui selgus, et kõrged saksa ninad ei taha midagi kuulda iseseisvast Eestist. Detsembris '41 moodustati Eestist, Lätist, Leedust ja Valgevenest Ostlandi riigikomissariaat (koosnes neljast kindralkomissariaadist, sh ka Eesti kindralkomissariaat). Eesti kindralkomissar K. S. Litzmann suhtus eestlastesse küll hästi (isegi liiga), siiski täitis pigem Berliini käsklusi. Eesti Omavalitsusest (eesotsas Hjalmar Mäe) sai Saksa okupatsioonivõimude abistaja. Berliinis kavatseti tõmmata Eesti tulevane piir Laadoga järvest Ilmjärveni.

1 comment:

Josefina Valera said...

Tere, ma olen proua Josefina Valera, eralaenu laenuandja, mis annab laenu elus võimalus. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Vajad konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Pakume raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis pakkuma laenu. Nii meiega täna e-posti aadressil: (josefinavaleraloanfirm@gmail.com)